Indien deze boodschap onleesbaar of onvolledig is, klik hier
  vrijstaat o.
    mijn gegevens beheren
Binnenkort in Vrijstaat O.
Trio Claire Chevallier / kamermuziek / 27 mei
Schrijver te gast: Wim Helsen
/ literair aperogesprek / 29 mei
Pascal Schumacher Quartet / jazzconcert / 29 mei
IM J. Bernlef / ontmoeting / 5 juni
FREESTATE / 25 juni - 11 september
Trio Claire Chevallier
kamermuziek // 27 mei om 20u
 
 
De Franse pianiste Claire Chevallier is inmiddels dochter aan huis bij Vrijstaat O., met passages van haar Satie- en Poulenc-programma. In heel Europa is zij veelgevraagd voor solorecitals en kamermuziekconcerten. Recent stelde zij een eigen trio samen. In Vrijstaat O. treedt zij - zo goed als in primeur - op met een programma met naast haarzelf op de onafscheidelijke pianoforte (merk Erard), de internationale topmusici Vincenzo Casale (klarinet) en Sergei Istomin (cello).
 
 
     
Schrijver te gast: Wim Helsen
literair aperogesprek // 29 mei om 11u
 
 
Cabaretier, stand-up comedian, tv-maker, begenadigd acteur (Dirty Mind, De Ronde,...) Wim Helsen een veelzijdig talent noemen, is een understatement. En in veel van zijn hoedanigheden sijpelt ook zijn voorliefde voor de letteren door. Zijn teksten zijn steevast spitsvondig en recht voor de raap. Zijn derde voorstelling, 'Het uur van de prutser', is nu ook uitgegeven in boekvorm. Na een interview met Fien Sabbe, leest hij voor.
 
 
     
Pascal Schumacher Quartet
jazzconcert // 29 mei om 17u
 
 
Amper twee dagen voor hun optreden in de legendarische Vortex Jazz Club in Londen stelt het Pascal Schumacher Quartet hun nieuwe album 'Bang my can' in primeur voor in Vrijstaat O.. Dit is meteen het enige optreden van het kwartet in België tijdens het voorjaar. Luxemburger Pascal Schumacher is op internationaal niveau zonder twijfel één van de beste vibrafonisten van het moment. Met zijn kwartet kiest hij voor moderne, levensechte jazz met verbeelding en expressie.
 
 
     
IM J. Bernlef
ontmoeting // 5 juni om 15u
 
 
Voor de reeks IM (In Memoriam) gaan we samen met het Vlaams-Nederlands huis deBuren na hoe onze centrale gast herdacht wil worden. Als derde gast in deze reeks krijgen we met de Nederlander J. Bernlef een groot schrijver op bezoek. En het belooft een bijzondere middag te worden: op zijn verzoek spreekt Bernlef zélf zijn eigen In Memoriam uit, waarna hij met Anna Luyten in gesprek gaat over nalatenschap en voortleven in de herinnering.
 
 
     
 
EN VERDER ...
 
FREESTATE
25 juni - 11 september
 

Schilderkunst, sculpturen, performance, installaties, fotografie, video,... Vrijstaat O. brengt dit alles samen met de tweede editie van Freestate (vanaf 25 juni). Een twintigtal jonge Belgische kunstenaars stellen gedurende 11 weken tentoon in de haven van Oostende. Maar Freestate is meer dan een tentoonstelling! Tijdens de zomer wordt de site een absolute place-to-be met allerlei happenings. Volg alles op www.free-state.be of word fan van onze nieuwe Facebook-pagina.
 
 
 
contact: 059 / 26.51.27 | info@vrijstaat-o.be | www.vrijstaat-o.be
 
    Links
 
    Mijn gegevens
  Deze nieuwsbrief is verzonden aan emanuel.maes@helena.be ter informatie over ons programma. Je kan zelf je gegevens aanpassen (als je bv. deze e-mail liever op een ander adres ontvangt) of je uitschrijven.
    Vrijstaat O.
  'Vrijstaat O. is een erkend kunstencentrum in Oostende en wordt structureel ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap, de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Oostende.
Met dank aan onze partners: Nationale Loterij, De Morgen, Klara en De Lijn.